120 δόσεις: Ποιοι μπαίνουν πάλι στην ρύθμιση, πως θα πληρωθούν οι απλήρωτες δόσεις

Στο νέο πλαίσιο των ρυθμίσεων οφειλών που ήδη ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εντάσσεται η αναβίωση των 120 δόσεων για όσους έχασαν την ρύθμιση κατά την διάρκεια της πανδημίας

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, η διευκόλυνση της αναβίωσης της ρύθμισης των 120 δόσεων θα αφορά πληττόμενους οφειλέτες όπου δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την έχασαν το το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Οι οφειλέτες αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση, η οποία θα αναβιώσει και οι απλήρωτες δόσεις θα μεταφερθούν χρονικά στο τέλος της ρύθμισης με επιπλέον δόσεις που αντίστοιχα σε αριθμός άφησαν απλήρωτες κατά το διάστημα της πανδημίας.

Ουσιαστικά οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθού στον αριθμό των δόσεων και θα εξοφληθούν στο τέλος της ρύθμισης.

120 ΔΟΣΕΙΣ

Αν για παράδειγμα υπάρχει ένα υπόλοιπο 40 δόσεων, οι δόσεις που χάθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης. Αυτό που απομένει είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να ανοίξει το σύστημα ώστε να πληρωθούν οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί. Σε αυτή τη φάση για όσους έχουν χάσει δόσεις, στο TAXISnet εμφανίζεται ότι η ρύθμιση έχει χαθεί. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο το TAXISnet θα ενημερωθεί ώστε να εμφανίζεται η ρύθμιση ως εν ισχύ.

Να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που -είτε επλήγησαν από την πανδημία είτε όχι- είχαν ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η Νοεμβρίου 2019 και την έχασαν, δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους. Η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών, ωστόσο, αποκτά πλέον τη δυνατότητα να εντάξει τις οφειλές τις στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Πηγή: Dikaiologitika News